به دلیل حوادث متعدد مربوط به آسانسور استاندارد آسانسور از سال 1377 تلاش‌های زیادی برای تدوین استاندارد ملی صورت گرفت. از سال 1383 استانداردسازی آسانسور الزامی شد. به موجب این استاندارد و قوانین ساختمان، مالکین موظف‌اند برای تمامی آسانسورها گواهی استاندارد آسانسور اخذ کنند

استاندارد آسانسور (انواع)

با مروری بر تاریخچه آسانسور در ایران متوجه می‌شویم که استاندارد آسانسور از ابتدا اجباری نبوده است و این استاندارد در دهه 70 شمسی تدوین شده است. به طور کلی دو نوع استاندارد آسانسور وجود دارد که هر مدیر ساختمان یا مالکی موظف به اخذ آن است. استاندارد اولیه آسانسور و استاندارد ادواری آسانسور.

قانون موظف می‌دارد که مالکین برای گرفتن پایان کار ساختمان خود نیاز دارند که گواهی استاندارد آسانسور اخذ کنند. این گواهی استاندارد آسانسور استاندارد اولیه آسانسور نامیده می‌شود.

طبق ظوابط و الزمات مقررات ملی ساختمان، گواهی استاندارد اولیه آسانسور نشان می‌دهد که آسانسور شما استاندارد است و با ارائه این گواهی استاندارد آسانسور می‌توانید پایان کار ساختمان را بگیرید.

بنابراین نوع اول استاندارد آسانسور، استاندارد اولیه آسانسور است. نوع دیگری استاندارد آسانسور وجود دارد، نام این استاندارد، استاندارد ادواری آسانسور است.
پس از اخذ استاندارد اولیه آسانسور، برای اینکه مطمئن باشید که آسانسور شما استاندارد است، باید به‌طور سالانه گواهی استاندارد ادواری آسانسور را اخذ کنید.

 

اخذ استاندارد آسانسور چقدر طول می‌کشد؟

گرفتن استاندارد آسانسور ممکن است زمان‌بر باشد. درواقع اگر شما بخواهید به‌طور شخصی این کار را انجام بدهید، ممکن است به بازرسی‌های متعدد و اشکالات متعددی از ایمنی آسانسور برخورد کنید؛ که نتیجه آن، به‌طول انجامیدن زمان اخذ استاندارد آسانسور است.
اما اگر چک‌‌لیست موارد بازرسی استاندارد رعایت شده باشد و یا از مشاورین و متخصصینی کمک بگیرید که اشکالات ر ایج بازرسان استاندارد اسانسور را به‌خوبی می‌شناسند معمولا روال اخذ استاندارد آسانسور از 10 روز تا 30 روز، بسته به وضعیت آسانسور، به‌طول می‌انجامد.

مدت زمان گرفتن گواهی استاندارد آسانسور ادواری بین 10 تا 30 روز و استاندارد اولیه آسانسور بین 20 تا 30 روز است.

مراحل اخذ استاندارد آسانسور چیست؟

همان‌طور که در اینفورگراف ابتدای مقاله نشان داده شده است، برای گرفتن استاندارد آسانسور منطقا مراحل زیر طی می‌شود:

  • برای گرفتن استاندارد اولیه آسانسور، ابتدا باید مطمئن شد که عملیات نصب و راه‌اندازی آسانسور به‌اتمام رسیده است. همین‌طور عملیات ساخت ساختمان و برق‌کشی ساختمان نیز باید انجام شده باشد.
  • صفحه اول پروانه ساختمان و کپی از پشت و رویکارت ملی را به به شرکتی که قرار است بر امورد استاندارد آسانسور شما ناظر باشد تا بتوانید گواهی استاندارد آسانسور را بگیرید ارسال می‌کنید.
  • شرکت برای شما  ثبت نام اینترنتی استاندارد آسانسور را انجام می‌دهد و یک کد رهگیری دریافت می‌کند. شرکت بازرسی‌کننده از آسانسور شما مشخص می‌شود.
  • شما هزینه بازرسی را پرداخت می‌کنید و اصل فیش واریزی را به شرکت طرف قراردادتان می‌دهید.
  • شرکت طرف قراردادتان، نقشه، محاسبات و فرم مهندس ناظر را به شرکت بازرس ارسال می‌کند.
  • معمولی زمانی طول می‌کشد تا شرکت بازرسی تاریخ نوبت بازرسی را اعلام کند.
  • بازرس آسانسور در محل شما حضور می‌یابد. نماینده شرکت قرارداد نیز حضور دارد. در صورتی که نقصی وجود نداشته باشد، بازرس سلامت آسانسور را تایید می‌کند. در صورت وجود هرگونه نقصی، شرکت طرف قرارداد شما موظف است که نواقص را برطرف کند و مجددا اقدام به درخواست بازرس آسانسور کند.
    این زمان تا تایید استاندارد آسانسور توسط بازرس شکرت بازرسی ادامه می‌یابد.
  • در صورتی که آسانسور شما نو است، یا تاکنون سرویس و نگهداری نمی‌شده است، قطعا نیاز است که با شرکت، قرداد سرویس و نگهداری آسانسور ببندید؛ چرا که نبود قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور واتکا به تعمیرات موردی آسانسور به نفع شما نیست
  • کپی برابراصل‌شدة قرارداد سرویس و نگهداری یکساله و قرارداد بیمه آسانسور به شرکت بازرسی ارسال می‌شود تا مراحل تکمیل شود.
  • گواهی تائیدیه استاندارد آسانسور توسط شرکت بازرسی آماده شده و به شما تحویل داده می‌شود.

    شرکت خدمات آسانسور در گرفتن استاندارد آسانسور چه نقشی دارند؟

    چندین سناریو وجود دارد. ممکن است که شرکت نصاب آسانسور شما تمامی استانداردها را رعایت نکرده باشد و شما قرارداد پیگیری استاندارد آسانسور را نداشته باشید. در این صورت مجبورید شخصا برای اخذ گواهی استاندارد اقدام کنید و درخواست حضور بازرس را ثبت کنید. در این صورت ممکن است که این کار به درازا بینجامد، چرا که بازرس بارها و بارها اشکالاتی وارد می‌کند که لازم است متخصصی را برای رفع آن بیاورید.
    ممکن است آسانسور شما قدیمی باشد، یعنی نصب و راه‌اندازی آن به زمانی برگردد که هنوز استانداردسازی آسانسور اجباری نبود و بدون گواهی استاندارد آسانسور اخذ پایان کار ساختمان ممکن بود.

    در سناریوی دیگر ممکن است که گواهی اولیه استاندارد آسانسور را داشته باشید، اما اکنون می‌خواهید به‌طور ادورای استاندارد آسانسور را بگیرید. این خصوصا در مواردی که آسانسور در مجتمع‌های پررفت‌وآمد وجود دارد و شما مسئولیت سنگینی در قبال حفظ ساکنین دارد صادق است. توجه کنید که  هزینه سرویس و نگهداری آسانسوربه هزینه‌های جانی، مالی و قانونی احتمالی آن می‌ارزد.

    در هرکدام از این سناریوها می‌توانید از خدمات استاندارد سازی شرکت های معتبر استفاده کنید. این شرکت‌ها دانش کامل نسبت به استانداردسازی آسانسور دارند، ضمنا خودشان مراحل ثبت درخواست برای بازرس آسانسور و سایر روال‌ها را انجام می‌دهند.

  • شرکت آسانسور و پله برقی تکسازان ستاره فردا با دارا بودن پروانه طراحی مونتاژ، نصب و راه اندازه آسانسور از اداره صنعت،معدن و تجارت دارای مجوز اخذ استاندارد از اداره استاندارد بوده و شما مشتری عزیز میتوانید با خیالی آسوده از همکاری با ما کمال آسودگی را تجربه کنید